top of page

Descoperim prin joc

Cursuri

In desfasurare

82763240_3143970622495601_10360884255365

Copiii adora sa se exprime. Atunci cand n-o fac, este fie pentru ca se simt stanjeniti, fie pentru ca nu stiu cum inca. Actoria, inteleasa ca exercitiul de a-ti imagina ca esti altcineva, altundeva, altcandva si de-a lasa sa se inteleaga asta cat mai bine prin felul tau de-a te purta si de-a vorbi, are calitatea de-a indeparta celui care-o practica teama fata de public si de a-i darui, in schimb, usurinta de a-si exprima trairile aici si acum.
 

La acest curs insa, noi nu ne propunem sa facem din copii actori, si tocmai de aceea nu l-am numit “actorie”, ci “joaca de-a actorul”. Actoria te pregateste pentru scena, joaca de-a actorul te pregateste sa fii un individ carismatic, dezinvolt, care-si foloseste expresivitatea chipului, care nu se sperie de propriile gesturi si care se va face inteles fara efort.


Cursurile se vor desfasura saptamanal sub forma unor exercitii libere si distractive.


Program si cost:

 

grupa 4-6 ani - in fiecare marti incepand cu ora 18.00 // cost: 40 Lei/sedinta sau 120 Lei/4 sedinte in decurs de 4 saptamani sau 150 Lei/ 4 sedinte in decurs de 6 saptamani

grupa 7-10 ani - in fiecare miercuri incepand cu ora 18:00 // cost: 45 Lei/sedinta sau 140 Lei/4 sedinte in decurs de 4 saptamani
              

Durata unei sedinte: 60 minute


​Va asteptam cu drag !

Cursuri

In asteptare

44203324_2725281081031226_55204799326621

Ateliere

De luat acasa:

Atelierele Casei Pixie

✭ cutii cu activități construite să stimuleze imaginația și creativitatea copiilor folosind materiale naturale;

✭  cutii de poveste de care copiii se pot bucura și acasă, suflate cu dragostea spiridușilor pentru lucrurile simple, dar atât de magice !

Detalii gasesti pe pagina de NOUTATI

Ateliere ce au loc in Casa Pixie

 

Atelierele care au loc in Casa Pixie vor fi intotdeauna ingenioase si vor crea lucruri practice, pe care copiii sa le simta utile. Ca intr-un ritual, incepem cu o poveste a lucrului pe care urmeaza sa-l mesterim si, inainte sa cadem prea tare pe ganduri, facem cunostinta cu materialele pe care le folosim, apoi trecem la treaba.

 

Urmarim sa-i imprietenim pe invataceii nostri cu materialele naturale, sa le introducem importanta si versatilitatea reciclatului si sa-i ajutam sa prinda drag de lucrul de mana imbinand mestesugul cu creativitatea.

 

Iata cateva dintre lucrurile pe care le-am facut la atelierele de pana acum:

  • Sistemul solar, o instalatie pe planete care se pot misca pe orbita ocolind mii de stele de acuarela

  • Caluti pe bat care chiar se pot incaleca

  • Zanute ale naturii

  • Painici de hobit

  • Carticele in miniatura

  • Casute de turta dulce

  • Balon cu aer cald

Atelierele au loc in zilele de week-end, dimineata, si sunt anuntate de la inceputul saptamanii pe pagina noastra de Facebook.

 

De asemenea, ele pot fi incorporate la cerere oricarei petreceri sau eveniment care are loc la Casa Pixie.

ORA reCREATIVA este despre creatie, mâini pe zi ce trece mai îndemânatice si nu în ultimul rând, despre relaxarea de a ne desprinde de agitatie si a ne lasa condusi de imaginatie. Vom explora materiale naturale precum lutul, lemnul, lâna, dar vom pune accent si pe cele neconventionale, reciclate sau împrumutate din alte domenii.

Cursul va fi organizat in module de câte 4 întâlniri saptamânale, fiecare modul având ca rezultat un proiect pe o tema data. Astfel, fiecare proiect va avea propria viata, cu ragaz pentru a se naste, a prinde forma, a face încercari si a creste.

ORA reCREATIVA se adreseaza copiilor intre 6 si 10 ani

 

Program: in fiecare luni incepand cu ora 18.00.

Costul pentru un modul este de 180 de lei (acoperind toate materialele si uneltele necesare).

Inscrieri : 0743 895 570 sau printr-un e-mail pe casapixie@gmail.com in care sa specificati numele si varsta copilului.

Va asteptam cu drag !

Kids Creative Dance la Casa Pixie.jpg

Kids Creative Dance este un curs sustinut de Alina Petrisan, spiridusa noastra dansatoare, pe care il descrie ca pe o calatorie în pasi de dans, cu provocari si props.

La acest curs îsi gasesc locul si interesul copii cu varste cuprinse între 1 și 3 ani impreuna cu un parinte sau adult apropiat care sa-l ajute ca aceasta noua lume sa para mai abordabila.

Copiii se folosesc de muzica si de miscare ca sa învețe sa socializeze, sa fie creativi, sa delimiteze spatiul si regulile într-un loc nou, altul decat acasa, si cu oameni noi, altii decât familia si prietenii apropiati. Într-un mix de muzica clasica și muzica preferata din desenele animate, Kids Creative Dance abordează coregrafii si ritmuri diferite, cu provocari prin jocuri si animatie cu recuzita.

Dezvoltarea personala prin dans se poate face si este indicat sa se faca din primii ani de viată. Cursurile de dans pentru copii foarte mici nu au ca obiectiv doar dansul. Pasii de dans si coregrafiile de multe ori cad în plan secundar.

Cursul pune în valoare învatarea si îmbunatatirea deprinderilor:

-Sportive: coordonarea,mobilitatea, rezistenta

-Educative: stabilirea, întelegerea si urmarea unor reguli

-Artistice si sociale: lucrul în echipa, atentia distributiva, prezenta si interpretarea scenică

Mai multe informatii despre ce presupune acest curs, istoricul si viziunea profei gasiti chiar pe site-ul ei, www.alinapetrisan.ro .

 

Cost si variante de plata
* 80 Lei/sedinta
* 200 Lei/ 4 sedinte in decurs de 6 saptamani
* 300 Lei/ 8 sedinte in decurs de 8 saptamani
Se achita de la prima sedinta indiferent de modalitatea de plata aleasa.


Incrierile se fac telefonic, la 0743.895.570 sau printr-un e-mail pe casapixie@gmail.com in care sa specificati numele si varsta copilului.

Abia asteptam sa ne cunoastem !

43509426_2720390348186966_15480529768058

Cursul pentru copii intre 4 ani si 9 ani urmareste dezvoltarea armonioasa a relatiei minte-corp prin dans si miscare.

Foloseste ritmul si expunerea la muzica diversificata pentru ritmul ales - cu scopul dezvoltarii gandirii organizate si a creativitatii copilului intr-un mediu pozitiv si relaxat propice procesului de invatare.

Sesiunile de dans vor fi abordate in joaca si cu recuzita (e.g. maracas sau esarfe, prin body-percussion sau joc cu palmele) pe piese cu melodicitate diferita, poate chiar contraintuitiva - cu scopul de a dezvolta ‘urechea’ pentru ritmicitate si coordonarea auzului cu corpul in miscare.

Fascinatia pentru beneficiile jocului si a timpului de calitate oferit, cu atentie pe coeziunea de grup atat de importanta la 4 - 6 ani, 6 - 9 ani si apoi spre adolescenta, influenteaza selectia categoriilor e.g. de dans-joc, storytelling in miscare sau de exprimare corporala a muzicii clasice - incluse in structura cursului.

Alina este pasionata de neurostiinte si de dezvoltarea creierului etapizat conform varstelor prin si in miscare,
prin integrarea corpului, a senzațiilor corporale şi a emoțiilor in procesul de invatare, creatie si vindecare. Ea este antrenor cu specializarea dans sportiv si de asemenea psiholog. Este in formare din 2013 inspre a deveni dansterapeut. Lucreaza cu copii din 2009 si are experienta de 13 ani in a preda cursuri de dans in proiectele si colaborarile ei diverse pentru categorii de varsta diverse.

Alina se intoarce acum din concediul de maternitate cu practica integrata a motherhoodului si cu entuziasm pentru cursurile pentru copii si forma la care au fost ajustate in ani si experiente.

 

Intregul curs va fi organizat in module de cate 4 intalniri, iar in fiecare modul vom avea de explorat o tema.

Modulul se va desfasura pe durata a 4 sedinte de cate 60 de minute fiecare.🍃 Grupa 4-6 ani: 17.30-18.30🍃 Grupa 7-9 ani: 18.30-19.30

Modalitati de plata:
* 50 Lei/sedinta
* 140 Lei/ 4 sedinte in decurs de 4 saptamani
* 160 Lei/ 4 sedinte in decurs de 6 saptamani

Cursul se achita de la prima sedinta indiferent de modalitatea aleasa si este nerambursabil.

Inscrierile se fac telefonic la 0743.895.570 sau printr-un e-mail pe casapixie@gmail.com in care sa specificati numele si varsta copilului.

Va asteptam cu drag de joaca si de dans !

51593534_646828109087100_182102381519123
Cere o ofertă de petrecere

Dorința ta a fost înregistrată!

O dată ce și-a înzdrăvenit corpul firav și a învățat că este în siguranță alături de tine, copilul tău începe să exploreze și crește sub ochii tăi.

Acum are loc cea mai rapidă dezvoltare pe care o va experimenta vreodată. Acum au loc primele interacțiuni sociale, se înfiripă primele preferințe și majoritatea senzațiilor trăite îți fac debutul tot acum.

De aceea, e important ca el să înțeleagă ce i se întâmplă într-un mod cît mai plăcut.

Atelierele licuricilor sunt ședințe de aproximativ 45 de minute bazate pe un program special creat pentru nevoile copiilor la această vârstă, compuse din activități de joacă și explorare orientate către simțurile și emoțiile lor.

Iar partea cea mai frumoasă, totul se întâmplă alături de mami sau tati și beneficiem pe tot parcursul cursului de iubirea lor protectoare.

Beneficiile acestui curs acționează pe trei planuri:

- dezvoltarea INDIVIDUALĂ a copiilor prin stimulare senzorială, jocuri motrice și exersare a abilităților practice;

- dezvoltarea SOCIALĂ prin expunerea la un mediu nou și la noi situații, interacțiunea cu alți prichindei de-o seamă și experimentarea în comun, descoperirea normelor sociale;

- dezvoltarea relației COPIL-PĂRINTE prin îndeplinirea de obiective împreună, însușirea unor rutine care pot continua și acasă, copilul începe să facă diferența între momentele în care are nevoie de părinte, cele în care se descurcă singur și cele în care doar îi face plăcere să fie ajutat;

Cursul este împărțit în doua module de câte 4 ședințe fiecare: CURIOS (14 februarie – 7 martie) si CURAJOS (14 martie- 4 aprilie), fiecare ședință concentrându-se în jurul unui simț: tactil, vizual, auditiv sau olfactiv.

Modalitati de plata:
* 80 Lei/sedinta
*200 Lei/ 4 sedinte in decurs de 6 saptamani
*300 Lei/ 8 sedinte in decurs de 8 saptamani

Cursul se achita de la prima sedinta, indiferent de modalitatea aleasa si este nerambursabil.

Inscrierile se fac telefonic la 0743.895.570 sau printr-un e-mail pe casapixie@gmail.com in care sa specificati numele si varsta copilului.

 

Hei, hei !
Primul din seria cursurilor STIM ( stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) de la Casa Pixie este cursul de Automate Mecanice.

O automata este o jucarie mecanica ce foloseste came, angrenaje, manivele, parghii si clicheti pentru a-si pune in miscare componentele. Un mod simplu si fascinant pentru a intelege principiile care stau la baza mecanicii. Mai multe despre automate aici : http://www.mechanical-toys.com/
Cursul va fi structurat in module de cate 4 intalniri la finalul carora fiecare cursant va avea propria automata mecanica si se adreseaza copiilor incepand cu 7 ani.
Durata unei sedinte va fi de 60-75 min., iar costul de 210 de lei pentru un modul (4 sedinte).
Incrierile se fac telefonic, la 0743.895.570 sau printr-un e-mail pe casapixie@gmail.com in care sa specificati numele si varsta copilului.
Va asteptam cu drag !

Cursul de Inginerie pentru copii face parte parte, alaturi de Curs de Automate Mecanice , din seria cursurilor STIM ( stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) de la Casa Pixie.Ideal pentru micii inventatori, la acest curs vom combina principii de magnetism, electricitate, hidraulica, sisteme mecanice pentru a construi tot soiul de masinarii.Cursul va fi structurat in module de cate 4 intalniri la finalul carora fiecare cursant va avea propria masinarie si se adreseaza copiilor incepand cu 7 ani.Durata unei sedinte va fi de 60-75 min., iar costul de 200 de lei pentru un modul (4 sedinte).Incrierile se fac telefonic, la 0743.895.570 sau printr-un e-mail pe casapixie@gmail.com in care sa specificati numele si varsta copilului.Va asteptam cu drag !

Tehnica, creativitate, lucru cu volumele si traditia unui mestesug de mii de ani cu unul dintre cele mai simple materiale –lutul, aceasta presupune cursul de sculptura si modelaj pe care vi-l propunem.Desi in mana artizanilor pare o joaca, lutul este un material care poate deveni incapatanat ; insa noi il vom imblanzi cu rabdare si vom incerca sa modelam forme din ce in ce mai specifice. Scopul este sa reusim sa ne imprietenim cu acest material si sa-l transformam cu minimul de efort in ceea ce stapana noastra, Fantezia, ne porunceste. Iar de aici pana la Coloana Infinitului…o aruncatura de bat !Acest curs poate fi urmat si in varianta copil+parinte.Daca sunteti interesati, va rugam sa specificati acest lucru la inscriere.- durata unei sedinte va fi de 2 h-costul de frecventare al acestui curs este de 140 de lei/copil respectiv 200 de lei/copil+parinte pentru 4 sedinte/luna.Toate cursurile vor avea loc sub forma unor module lunare.Va asteptam cu drag !

bottom of page